29 zonnepanelen Zeist
Zonnepanelen: Nog steeds rendabel in 2024?!
mei 28, 2024
29 zonnepanelen Zeist
Zonnepanelen: Nog steeds rendabel in 2024?!
mei 28, 2024

Zonnepanelen voor tuincentrum de Graaf in Beusichem

Tuincentrum de graaf gaat groen!

Recent hebben we een succesvol project afgerond in Beusichem, waar 24 Aiko zonnepanelen van 450Wp zijn geïnstalleerd voor Tuincentrum de Graaf. In deze project beschrijving geven we een overzicht van de belangrijkste aspecten van dit project, van de gekozen materialen tot de installatie.

Het project betrof de installatie van 24 Aiko zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp per paneel, wat zorgt voor een totale systeemcapaciteit van 10,8 kWp. Deze panelen zijn geïnstalleerd op het schuine pannendak van Tuincentrum de Graaf, een locatie die ideaal is vanwege de goede zonligging. De zonnepanelen zijn zo geplaatst dat ze optimaal gebruikmaken van de beschikbare dakruimte en de inval van zonlicht gedurende de dag.

Gebruik van Esdec ClickfitEvo montagesysteem

Voor het bevestigen van de zonnepanelen op het schuine pannendak is gekozen voor het Esdec ClickfitEvo montagesysteem. Dit systeem is speciaal ontworpen voor installatie op schuine daken en biedt verschillende voordelen:

  • Eenvoudige installatie: Het ClickfitEvo systeem maakt gebruik van een klikmechanisme, wat de installatie sneller en veiliger maakt.
  • Duurzaamheid: Het systeem is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en roestvrij staal, wat zorgt voor een lange levensduur en bestand is tegen de weersomstandigheden.
  • Flexibiliteit: Het systeem kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende daktypen en paneelformaten, wat het een veelzijdige keuze maakt.

Dankzij dit montagesysteem konden de panelen snel en efficiënt op het dak worden bevestigd, zonder concessies te doen aan de stabiliteit en duurzaamheid van de installatie.

Vierentwintig 450Wp AIKO zonnepanelen met Growatt omvormer


Installatie van de Growatt MOD 9000TL3-XH omvormer

Om de opgewekte zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit voor het tuincentrum, hebben we gekozen voor de Growatt MOD 9000TL3-XH omvormer. Deze omvormer biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Hoge efficiëntie: De Growatt MOD 9000TL3-XH heeft een maximale efficiëntie van 98,6%, wat betekent dat vrijwel alle opgewekte energie daadwerkelijk wordt omgezet en gebruikt.
  • Hybride functionaliteit: Deze omvormer is hybride-ready, wat betekent dat hij eenvoudig kan worden uitgebreid met een batterijopslagsysteem. Dit biedt de mogelijkheid om overtollige energie op te slaan en te gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt.
  • Smart monitoring: De omvormer is uitgerust met een slimme monitoringfunctie die op afstand kan worden bediend. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van het systeem continu te volgen en eventuele problemen snel te detecteren.

De installatie van 24 Aiko zonnepanelen bij Tuincentrum de Graaf in Beusichem is een succesvol project dat het tuincentrum voorziet van duurzame energie. Met het gebruik van het Esdec ClickfitEvo montagesysteem en de Growatt MOD 9000TL3-XH omvormer is een betrouwbare en efficiënte installatie gerealiseerd. Dit project draagt bij aan de verduurzaming van het tuincentrum en helpt hen om hun energiekosten te verlagen.


Kenmerken van dit project


  • 450Wp AIKO glas-glas zonnepanelen met 25 jaar product garantie en 30 jaar opbrengstgarantie 
  • Growatt omvormer met 10 jaar fabrieksgarantie
  • Esdec ClickfitEvo voor het panelendak
Tuincentrum de Graaf Beusichem zonnepanelen - BeforeTuincentrum de Graaf Beusichem zonnepanelen - After

Gratis adviesgesprek op locatie?