Tuincentrum de Graaf Beusichem zonnepanelen - After
Zonnepanelen voor tuincentrum de Graaf in Beusichem
september 13, 2024
Tuincentrum de Graaf Beusichem zonnepanelen - After
Zonnepanelen voor tuincentrum de Graaf in Beusichem
september 13, 2024

Lichtgewicht zonnepanelen voor Groeneveld B.V.

Duurzame energieoplossing bij Groeneveld B.V.

Bij ModernEnergy B.V. hebben we onlangs een innovatief en duurzaam energieproject opgeleverd bij Groeneveld B.V.. Voor dit project hebben we 50 lichtgewicht zonnepanelen van Sunman geïnstalleerd, met elk een vermogen van 520 Wp. In deze blog duiken we dieper in de technische details van het systeem en hoe we een duurzame oplossing hebben gecreëerd die perfect aansluit op de behoeften van Groeneveld.

Lichtgewicht zonnepanelen van Sunman

Een van de grootste uitdagingen bij dit project was het behoud van de dakstructuur. Veel traditionele zonnepanelen kunnen te zwaar zijn voor bepaalde daken, vooral als er rekening gehouden moet worden met extra ballast en montagesystemen. Daarom hebben we gekozen voor de innovatieve, lichtgewicht zonnepanelen van Sunman. Deze panelen zijn ontworpen om dezelfde energieopbrengst te leveren als conventionele panelen, maar dan zonder de zware frames en glaslagen die normaal gesproken nodig zijn. Dit maakt ze ideaal voor daken met beperkte draagkracht.

Montage en installatie

Een belangrijk kenmerk van dit project is de unieke montagetechniek die we hebben toegepast. In plaats van het gebruik van traditionele platdaksystemen, worden de Sunman-panelen, met behulp van PVC-strips, direct op het dak gelijmd. Hierdoor liggen de panelen plat op het dak, wat meerdere voordelen biedt:

  • Het zorgt ervoor dat het systeem minder ballast nodig heeft, wat het totale gewicht van de installatie aanzienlijk verlaagt.
  • Het vlakke ontwerp van de gelijmde panelen minimaliseert de windbelasting, wat belangrijk is op daken waar wind een grote rol speelt.
  • Doordat de panelen plat zijn gemonteerd straalt de zon aan alle kanten in waardoor er de hele dag optimale opbrengst is.

 

Vijftig 520Wp Sunman zonnepanelen met Growatt omvormer


Installatie van de Growatt MID 20KTL3-XH omvormer

Voor de omzetting van de opgewekte zonne-energie naar bruikbare stroom in het gebouw hebben we gekozen voor een Growatt omvormer. Growatt is een bekende naam in de zonne-energie industrie en staat bekend om zijn hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Enkele voordelen van deze omvormer zijn:

  • Hoog rendement: De omvormer converteert de opgewekte gelijkstroom (DC) van de zonnepanelen naar wisselstroom (AC) met minimaal energieverlies, wat zorgt voor een hoge efficiëntie.
  • Monitoring op afstand: De Growatt omvormer biedt de mogelijkheid om op afstand het systeem te monitoren, zodat eventuele storingen snel gedetecteerd en opgelost kunnen worden.
  • Betrouwbaarheid: Dankzij zijn robuuste ontwerp en bewezen prestaties is de Growatt omvormer een veilige keuze voor langdurig gebruik.

Elektrisch laden met Wallbox Copper laadpalen

Naast de zonne-energie installatie hebben we ook gezorgd voor de installatie van 2 Wallbox Copper laadpalen. Deze laadstations zijn gekoppeld aan de zonne-installatie, zodat de elektrische voertuigen van Groeneveld B.V. kunnen worden opgeladen met de zelf opgewekte zonne-energie.

De Wallbox Copper laadpalen bieden:

  • Slimme laadfuncties: De laadpalen optimaliseren het laadproces afhankelijk van de beschikbare energie en het momentane energieverbruik.
  • Efficiënt en duurzaam: Door gebruik te maken van de zelf opgewekte zonne-energie verlaagt Groeneveld niet alleen de CO2-uitstoot, maar ook hun energiekosten.
  • Toekomstbestendig: Met het groeiende aantal elektrische voertuigen in het bedrijfsleven zijn de Wallbox Copper laadpalen een toekomstgerichte oplossing die gemakkelijk kan worden uitgebreid wanneer het wagenpark groeit.

Met dit project bij Groeneveld B.V. hebben we een duurzame, efficiënte energieoplossing gerealiseerd die zowel de energievoorziening als de elektrische laadmogelijkheden optimaliseert. Door gebruik te maken van de lichtgewicht Sunman zonnepanelen in combinatie met gelijmde PVC-strips hebben we een innovatieve montagetechniek toegepast die zowel de dakbelasting minimaliseert als de duurzaamheid van het systeem garandeert. De installatie van de Growatt omvormer en de Wallbox Copper laadpalen maken het geheel compleet, waardoor Groeneveld B.V. optimaal profiteert van duurzame energie en elektrische mobiliteit.

Dit project toont hoe slimme technische oplossingen bijdragen aan een groene toekomst zonder in te boeten op betrouwbaarheid en efficiëntie. Bij ModernEnergy B.V. blijven we streven naar duurzame oplossingen die aansluiten op de specifieke behoeften van onze klanten.


Kenmerken van dit project


  • 520Wp Sunman lichtgewicht zonnepanelen met 12 jaar product garantie
  • Growatt omvormer met 10 jaar fabrieksgarantie
  • Wallbox Copper laadpalen

Gratis adviesgesprek op locatie?