Zonnepanelen kersenboomgaard “De drie zussen” Montfoort
februari 14, 2024
Zonnepanelen kersenboomgaard “De drie zussen” Montfoort
februari 14, 2024

Zonnepanelen project
Culemborg

Zonnepanelen geplaatst in Culemborg

Dit project heeft negen hoogwaardige URECO zonnepanelen, elk met een vermogen van 425Wp, wat resulteert in een indrukwekkende totale capaciteit. Deze panelen zijn strategisch geplaatst op twee verschillende daktypen in Culemborg: zeven panelen benutten een schuin pannendak, terwijl twee panelen stevig zijn gemonteerd op een plat dak, direct verbonden met het elektriciteitsnetwerk.

Voor deze montage hebben wij Enphase micro-omvormers achter ieder zonnepaneel geplaatst. In plaats van één centrale omvormer voor alle panelen te gebruiken, maakt deze technologie het mogelijk om de energieopwekking van elk paneel individueel te optimaliseren. Dit resulteert niet alleen in een hogere opbrengst, maar minimaliseert ook de impact van eventuele schaduw of paneeluitval op het totale systeem. De opbrengst is per paneel terug te zien in de Enphase Enlighten app.

Negen 425Wp URECO zonnepanelen met Enphase micro-omvormers


De montage op het schuine dak vereiste een zorgvuldige planning en uitvoering. Elk paneel is stevig bevestigd aan het dak frame met behulp van hoogwaardige montagesystemen, terwijl rekening werd gehouden met de optimale hellingshoek voor maximale zonneblootstelling. De panelen zijn gericht naar het westen, waardoor ze de middag- en avondzon optimaal kunnen benutten, zelfs op dagen met bewolking.

Op het platte dak zijn de twee panelen op een speciaal ontworpen montagestructuur geplaatst, die zorgt voor een stabiele en veilige installatie. Met hun oriëntatie naar het zuiden kunnen deze panelen gedurende de dag profiteren van ongehinderde blootstelling aan zonlicht, waardoor ze een constante stroom van groene energie leveren.


Het zonnepanelenproject in Culemborg is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een symbool van vooruitgang en innovatie op het gebied van duurzame energie. Met elk zonnepaneel dat zorgvuldig is gemonteerd en elk micro-omvormer die zijn werk doet, wordt een stap gezet in de richting van een schonere en groenere toekomst voor ons allemaal.


Kenmerken van dit project


  • 425Wp URECO glas-glas zonnepanelen met 25 jaar product garantie en 30 jaar opbrengstgarantie 
  • Enphase IQ8M micro omvormers met 25 jaar product garantie achter ieder paneel 
  • ESDEC onderconstructie voor het schuine dak
  • Blubase onderconstructie voor het platte dak

Gratis adviesgesprek op locatie?