Dak werkzaamheden ModernEnergy
Zonnepanelen Culemborg
februari 6, 2024
Zonnepanelen Culemborg
Project Culemborg
februari 21, 2024
Dak werkzaamheden ModernEnergy
Zonnepanelen Culemborg
februari 6, 2024
Zonnepanelen Culemborg
Project Culemborg
februari 21, 2024

Zonnepanelen kersenboomgaard "De drie zussen" Montfoort

Zonnepanelen geplaatst in Montfoort

Het project omvat de installatie van 10 URECO zonnepanelen van 425Wp op het dak van een schuur/verkoopkraam met dakpannen. Dit project streeft ernaar om duurzame energieopwekking te bevorderen en een voorbeeld te stellen voor milieuvriendelijke praktijken.

Bij dit project draait het om de implementatie van hoogwaardige zonnepanelen en bijbehorende technologieën. De URECO glas-glas zonnepanelen, met een vermogen van 425Wp per stuk, zijn zorgvuldig geplaatst op het dak van de schuur. Deze panelen zijn strategisch verdeeld aan beide zijden van het dak, gericht op het oosten en westen, om maximale blootstelling aan zonlicht gedurende de dag te garanderen. Deze opstelling optimaliseert de energieopwekking, zelfs bij wisselende weersomstandigheden.

Tien 425Wp URECO zonnepanelen met Growatt omvormer


De omvormer

Als essentieel onderdeel van het zonne-energiesysteem is de Growatt omvormer MOD6000TL3-XH geïnstalleerd om de opgewekte gelijkstroom (DC) om te zetten in bruikbare wisselstroom (AC). Deze omvormer staat bekend om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie, wat resulteert in optimale energieprestaties gedurende de levensduur van het systeem. Met zijn geavanceerde technologieën zorgt de Growatt omvormer voor een soepele werking en minimaliseert hij energieverliezen, waardoor de totale energieopbrengst wordt gemaximaliseerd.

Het montagesysteem

De keuze voor het Esdec ClickfitEvo montagesysteem is een bewuste beslissing geweest, gericht op stabiliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Dit systeem staat bekend om zijn eenvoudige installatieproces en robuuste ontwerp, waardoor het perfect geschikt is voor diverse daktypen, inclusief daken met dakpannen zoals die van de schuur/verkoopkraam in Montfoort. Met zijn modulaire ontwerp past het ClickfitEvo systeem zich moeiteloos aan verschillende configuraties aan, waardoor een efficiënte en veilige montage van de zonnepanelen wordt gegarandeerd.


Dit project, gelegen bij de kersenboomgaard De drie zussen in Montfoort, vertegenwoordigt een tastbare stap richting duurzame energieproductie in de regio Montfoort. Door te investeren in hoogwaardige zonnepanelen, geavanceerde montagesystemen en betrouwbare omvormertechnologieën, wordt niet alleen de ecologische voetafdruk verkleind, maar worden ook kosteneffectieve en betrouwbare energiebronnen geïntegreerd.


Kenmerken van dit project


  • 425Wp URECO glas-glas zonnepanelen met 25 jaar product garantie en 30 jaar opbrengstgarantie 
  • Growatt MOD 6000TL3-XH, batterij bestendige, omvormer met 10 jaar product garantie
  • ESDEC onderconstructie voor het schuine dak

Gratis adviesgesprek op locatie?