Zonnepanelen kersenboomgaard “De drie zussen” Montfoort
februari 14, 2024
Zonnepanelen Culemborg
Zonnepanelen & laadpaal Culemborg
februari 21, 2024
Zonnepanelen kersenboomgaard “De drie zussen” Montfoort
februari 14, 2024
Zonnepanelen Culemborg
Zonnepanelen & laadpaal Culemborg
februari 21, 2024

Zonnepanelen en laadpaal Culemborg

Zonnepanelen + laadpaal in Culemborg

In Culemborg heeft een recent project plaatsgevonden waarbij 11 URECO zonnepanelen van 425Wp zijn geïnstalleerd. Deze panelen zijn verdeeld over zowel een plat dak als een schuin dak, waarbij verschillende montagesystemen zijn toegepast voor optimale prestaties. Hieronder bespreken we de technische aspecten van dit project.

 

Montagesystemen:

Voor het schuine dak is gebruik gemaakt van het Esdec ClickfitEvo montagesysteem, een betrouwbare keuze die bekend staat om zijn eenvoudige installatie en duurzaamheid. Dit systeem biedt een veilige en stabiele bevestiging voor de zonnepanelen, wat essentieel is voor een lange levensduur en optimale prestaties.

Op het platte dak is het Blubase Connect montagesysteem toegepast. Dit systeem is specifiek ontworpen voor platte daken en biedt een efficiënte oplossing met een snelle installatietijd. Door zijn modulaire ontwerp kan het gemakkelijk worden aangepast aan verschillende dakconfiguraties, waardoor het ideaal is voor diverse projecten.

Elf 425Wp URECO zonnepanelen met Enphase micro-omvormers


Enphase Micro-omvormers:

Onder ieder zonnepaneel zijn Enphase micro-omvormers geplaatst. Dit type omvormer biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde energieopbrengst, betere monitoring en flexibiliteit in systeemontwerp. Door het gebruik van micro-omvormers wordt de opbrengst van elk afzonderlijk paneel geoptimaliseerd, zelfs bij schaduwvorming of paneelfouten.

Wallbox Pulsar Max Laadpaal:

Naast de installatie van zonnepanelen is er ook een Wallbox Pulsar Max laadpaal geplaatst. Deze laadpaal biedt geavanceerde functionaliteiten, waaronder slimme laadopties, connectiviteit met mobiele apps voor monitoring en beheer op afstand, en een compact ontwerp dat geschikt is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.


In conclusie, het project in Culemborg demonstreert de kracht van geavanceerde technologieën in duurzame energieopwekking en mobiliteit. Door het slim combineren van zonnepanelen, micro-omvormers en een laadpaal worden niet alleen de energiebehoeften van het huishouden vervuld, maar wordt ook een positieve impact op het milieu gerealiseerd.


Kenmerken van dit project


  • 425Wp URECO glas-glas zonnepanelen met 25 jaar product garantie en 30 jaar opbrengstgarantie 
  • Enphase IQ8M micro omvormers met 25 jaar product garantie achter ieder paneel 
  • ESDEC onderconstructie voor het schuine dak
  • Blubase onderconstructie voor het platte dak
  • Wallbox Pulsar Max laadpaal met 3 jaar garantie

Gratis adviesgesprek op locatie?