Zonnepanelen Vianen plat dak
Zonnepanelen op plat dak Vianen
februari 26, 2024
Zonnepanelen bijplaatsen Tiel
Zonnepanelen bijplaatsen op plat dak Tiel
februari 28, 2024
Zonnepanelen Vianen plat dak
Zonnepanelen op plat dak Vianen
februari 26, 2024
Zonnepanelen bijplaatsen Tiel
Zonnepanelen bijplaatsen op plat dak Tiel
februari 28, 2024

Zonnepanelen & laadpaal Waterlinieweg Culemborg

Zonnepanelen & laadpaal Culemborg

In Culemborg, langs de Waterlinieweg, heeft ModernEnergy een project afgerond waarbij 9 URECO zonnepanelen van 425Wp zijn bijgeplaatst en een laadpaal van Wallbox is geïnstalleerd. Deze panelen zijn strategisch geplaatst op zowel een schuin als een plat dak, met als doel het maximaliseren van energieopwekking. Het project omvatte het gebruik van geavanceerde montagesystemen en innovatieve technologieën voor optimale prestaties. Hieronder belichten we de belangrijkste aspecten van dit project.

Montagesystemen:

Voor het platte dak is het Blubase Connect montagesysteem gebruikt, terwijl voor het schuine dak het Esdec ClickfitEvo montagesysteem is toegepast. Deze systemen zijn gekozen vanwege hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en eenvoudige installatie. Ze bieden een solide basis voor het plaatsen van de zonnepanelen, waardoor een efficiënte en veilige installatie mogelijk is.

De zonnepanelen zijn strategisch geplaatst op het zuid/westen, waardoor ze optimaal profiteren van de beschikbare zonnestraling gedurende de dag. Deze oriëntatie maximaliseert de energieopwekking en draagt bij aan een efficiënt gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Negen 425Wp URECO zonnepanelen met Enphase micro-omvormers & Wallbox laadpaal


Enphase Micro-omvormers:

Een opvallend kenmerk van dit project is het gebruik van het Enphase systeem met micro omvormers achter ieder paneel. Dit systeem maximaliseert de energieopbrengst van elk afzonderlijk paneel door de prestaties te optimaliseren en de impact van schaduw te verminderen. Het biedt ook monitoring op paneelniveau, waardoor eventuele problemen snel kunnen worden geïdentificeerd en opgelost.

Wallbox Pulsar Max Laadpaal:

Naast de zonnepanelen is er ook een Wallbox Pulsar Max laadpaal geïnstalleerd. Deze laadpaal biedt een krachtige en efficiënte oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen. Het ondersteunt snelladen en zorgt voor een naadloze integratie met het energieopwekkingssysteem, waardoor gebruikers kunnen profiteren van schone en duurzame mobiliteit.


Dit duurzame energieproject in Culemborg illustreert de kracht van geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen voor het bevorderen van hernieuwbare energie en duurzame mobiliteit. Met de juiste planning, installatie en gebruik van hoogwaardige apparatuur kunnen we een significante bijdrage leveren aan een schonere en groenere toekomst.


Kenmerken van dit project


  • 425Wp URECO glas-glas zonnepanelen met 25 jaar product garantie en 30 jaar opbrengstgarantie 
  • Enphase IQ8M micro omvormers met 25 jaar product garantie achter ieder paneel 
  • ESDEC onderconstructie voor het schuine dak
  • Blubase onderconstructie voor het platte dak
  • Wallbox Pulsar Max laadpaal met 3 jaar garantie

Gratis adviesgesprek op locatie?