Green energy
De urgentie van verduurzaming: hoe huishoudens tot 2035 een hoge energierekening krijgen.
februari 26, 2024
Zonnepanelen Waterlinieweg Culemborg
Zonnepanelen & laadpaal Waterlinieweg Culemborg
februari 28, 2024
Green energy
De urgentie van verduurzaming: hoe huishoudens tot 2035 een hoge energierekening krijgen.
februari 26, 2024
Zonnepanelen Waterlinieweg Culemborg
Zonnepanelen & laadpaal Waterlinieweg Culemborg
februari 28, 2024

Zonnepanelen op plat dak Vianen

Zonnepanelen installatie op plat dak in Vianen

In dit artikel bespreken we een recent project in Vianen waarbij 11 URECO zonnepanelen van 425Wp zijn geïnstalleerd op een plat dak. Het project benadrukt het gebruik van het innovatieve Blubase Connect montagesysteem en Enphase micro-omvormers om de efficiëntie en monitoring van het zonnestroomsysteem te optimaliseren.

Het project maakte gebruik van 11 URECO glas-glas zonnepanelen, elk met een vermogen van 425Wp. URECO staat bekend om zijn hoogwaardige zonnepanelen die uitstekende prestaties leveren, zelfs onder verschillende omgevingsomstandigheden. Met een geoptimaliseerd ontwerp bieden deze panelen een hogere opbrengst en betrouwbaarheid.

Enphase micro omvormers:

Een van de hoogtepunten van dit project is de integratie van Enphase micro-omvormers onder elk zonnepaneel. Dit stelt het systeem in staat om op paneelniveau te worden gemonitord, waardoor gedetailleerd inzicht in de prestaties mogelijk is.

Deze micro-omvormers maximaliseren de energieopbrengst door de prestaties van individuele panelen te optimaliseren en vermogensverliezen als gevolg van schaduw te minimaliseren.

Elf 425Wp URECO zonnepanelen met Enphase micro omvormers


Montagesysteem Blubase:

Voor de installatie op het platte dak werd het Blubase Connect montagesysteem toegepast. Dit systeem staat bekend om zijn veelzijdigheid en eenvoudige installatie. Het biedt een solide en veilige bevestiging voor zonnepanelen op platte daken, wat essentieel is voor langdurige prestaties en stabiliteit.

Ligging van de zonnepanelen:

De zonnepanelen zijn strategisch geplaatst met een volledige oriëntatie op het zuiden. Deze optimale ligging maximaliseert de blootstelling aan zonlicht gedurende de dag, wat resulteert in een hogere opbrengst van het zonnestroomsysteem.


Het project in Vianen toont de succesvolle implementatie van hoogwaardige URECO zonnepanelen, het Blubase Connect montagesysteem en Enphase micro-omvormers. Door deze technologieën te combineren, kon een efficiënt en betrouwbaar zonnestroomsysteem worden gerealiseerd, dat niet alleen duurzame energieopwekking mogelijk maakt, maar ook gedetailleerde monitoring en optimalisatie mogelijk maakt voor maximale prestaties.


Kenmerken van dit project


  • 425Wp URECO glas-glas zonnepanelen met 25 jaar product garantie en 30 jaar opbrengstgarantie 
  • Enphase IQ8M mirco omvormers met 25 jaar productgarantie
  • Blubase Connect onderconstructie voor het platte dak

Gratis adviesgesprek op locatie?